Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2010 15:02 - Полицията пак прости на роми-крадци
Автор: hawkeye Категория: Други   
Прочетен: 835 Коментари: 0 Гласове:
1




Чета днес един материал в "Труд" - "1000 роми взеха завод на абордаж"  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=433234

И не мога да се начудя - манговците разграбили цял завод, а полицията била там ама не успяла да направи нищо.

Цял завод спира работа заради набезите на циганите.
"Циганският пуч бе предизвикан от предприетото от ръководството на завода изнасяне на машините и съоръженията, които години наред са обект на ромските набези. От оставения почти без охрана обект се крадеше всичко, което може да се продаде.
На 5 януари тази година заводът, който произвежда сменни приспособления за електро- и мотокари, спря окончателно работа, защото бе откраднато цялото електрозахранване".  

В същото време органите за реда ни обясняват:

"На място пристигна комисар Росен Иванов - шеф на областната дирекция на полицията във Враца. Водим преговори, няма нарушаване на закона, няма и задържани засега. Готови сме и с допълнителни сили, за да опазим реда и собствеността. Убеждаваме ги, че това, че са се изхранвали, крадейки от безстопанствения обект, който не работи, не значи, че той е тяхна собственост. Въпреки това те продължават да грабят и влачат", заяви комисар Иванов.
Следобед в преговорите с мургавата тълпа в Бяла Слатина се включи и собственикът на пловдивската фирма."


Значи имаме едни нагли крадци, които нахлуват в частна собственост и отмъкват всичко, което докопат. А полицията, вместо да ги арестува до един и да ги тикне в панделата по бързата процедура, води преговори с тях. И даже ни убеждава, че нямало нарушение на закона. Интересно. Ами ако утре тия 1000 цигани отидат да оберат банка, пак ли ще преговаряме с тях. И какво ще им казваме? "Вижте сега, вземете тука по 5-6 000 лева, другите ги оставете, че и на банката ще дойде нанагорно", така ли? Има ли закони в тази държава и кой трябва да осигури спазването им. Не беше ли полицията? Ако трябва - да стреля на месо. Както правят всичките им колеги по света.

А тази сутрин в студиото на "Здравей България" вътрешният министър Цветан Цветанов обясняваше, как нямало начин да се съкратят полицаи, защото първо имало голяма безработица и нямало да си намерят друга работа и второ - защото битовата престъпност нараснала заради кризата и за тях имало много работа. Ами да вземат да я вършат тая работа бе, Цветанов! Работата им е да задържат престъпниците  и да пазят частната собственост на фирмите и гражданите от крадци. Никой не им плаща, за да преговарят с тях и да ги увещават. Полицаите трябва да пипат здраво и при необходимост да употребяват и оръжие. Не да се упражняват в красноречие и да омайват бандитите със сладки приказки.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hawkeye
Категория: Бизнес
Прочетен: 197714
Постинги: 47
Коментари: 70
Гласове: 80
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930